2 Δεκ 2012

Το λινατσένιο δέντρο μας...

 

     Η επιχείρηση "Στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου στο καφενείο" διήρκησε δύο μέρες...Το βράδυ της Παρασκευής πήγαμε μέσα στο κέφι να στολίσουμε και συνειδητοποίησα ότι είχα αγοράσει λάθος λαμπάκια. Τα παιδιά όμως είχαν ήδη ξεσηκωθεί, οπότε τους άφησα να παίξουν τους μικρούς διακοσμητές και το μεσημέρι του Σαββάτου πήγα μόνη μου, το ξεστόλισα έβαλα τα λαμπάκια και το ξαναστόλισα.
    
Κική και Νικόλας επί τω έργω


    Σε ένα ρουστίκ μαγαζί όπως το δικό μας δεν θα μπορούσα να σκεφτώ πιο ταιριαστή διακόσμηση χριστουγεννιάτικου δέντρου από μπάλες, γιρλάντες και φιόγκους από λινάτσα...Τα έφτιαξα όλα μόνη μου ένα προς ένα...και μη νομίζετε ότι το έκανα για λόγους οικονομίας.Οι φελιζολένιες μπάλες στην Κομοτηνή πωλούνται σχεδόν στην ίδια τιμή με τις πιο πλουμιστές χριστουγεννιάτικες...Αλλά να, είναι να μην μου μπει κάτι στο μυαλό...και αν δεν μπορώ να βρω αυτό που έχω σκεφτεί το φτιάχνω μόνη μου!!!!

      Φρόντισα να προμηθευτώ τσουβάλια λινάτσας-όπως καταλαβαίνετε λόγω της φύσης της δουλειάς τα βρίσκουμε εύκολα (να και ένα θετικό, δωρεάν πρόσβαση σε απεριόριστη λινάτσα!!!)- και φελιζολένιες μπάλες σε διάφορα μεγέθη... σπάγγο, δαντέλα, και το αγαπημένο πιστόλι σιλικόνης....

     Έκοψα μεγάλα τετράγωνα λινάτσας και έκλεισα μέσα τους μια μπάλα...άλλες τις διακόσμησα με ρόδι (από το γνωστό παιχνιδομάγαζο, προς 1,5 ευρώ το ματσάκι αν δεν κάνω λάθος) και άλλες με καρώ κορδέλα και ένα κουδουνάκι.


     Κάποιες τις τύλιξα με σπάγγο...τον κόκκινο σπάγγο θα τον βρείτε σε βιβλιοπωλεία, καταστήματα με είδη χόμπυ, κυκλοφορεί σε διάφορα χρώματα. Τις στόλισα με δαντέλα. Θέλει προσοχή όμως γιατί η σιλικόνη καίει...


Τρίγωνα λινάτσας που ενώθηκαν μεταξύ τους με σιλικόνη, τα γέμισα με μαλλί και τα διακόσμησα με αστεράκια, δαντέλα, κόκκους καφέ και αστεράκια έγιναν δεντράκια. Ο κορμός για τα δέντρα είναι κομματάκια κανέλας...

    Κάποιες άλλες μπάλες τις τύλιξα με λωρίδες λινάτσας και κάποιες άλλες με μικρά κυκλάκια




    Το πάνω μέρος από τα τσουβάλια λινάτσας κόπηκε σε λωρίδες, που ενώθηκαν στις άκρες τους σχηματίζοντας μια μεγάλη γιρλάντα. Την σούρωσα με κλωστή και έβαλα κατά διαστήματα ψεύτικα γκι

ότι λωρίδες περίσσεψαν έγιναν φιογκάκια

    Αντί για βάση αγόρασα ένα μεγάλο γαλβανιζέ κουβά (προς 9 ευρώ), τον γέμισα άμμο (αν και θα ήταν προτιμότερο να τον γέμιζα πέτρες και του φόρεσα ένα τσουβάλι λινάτσας...


Το σκηνικό ολοκληρώθηκε με τα ζυμαρένια στολίδια της Λαμπρινής (η οποία παρεμπιπτόντως χαρίζει μια υπέροχη φούστα για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας) , μια κόκκινη γιρλάντα από το γνωστό παιχνιδομάγαζο, 280 λευκά λαμπάκια. Αντί για αστέρι έβαλα το καπάκι από αλουμίνιο που μου είχε στείλει πέρσι η Ρένα (η έκθεση των κουμπαράδων στο Βαφοπούλειο εγκαινιάστηκε. Σπεύσατε να τους καμαρώσετε και να ενισχύσετε το φιλανθρωπικό χαρακτήρα τους)....


                                    Πιο λινατσένιο δεν γίνεται...Γίνεται;;
    Και αν απορείτε πως ανέβασα τόσες πολλές φωτογραφίες διαβάστε την προηγούμενη ανάρτηση
   Από βδομάδα η επιχείρηση "Στολίζουμε δέντρο στο σπίτι γιατί όπως λέει ο Νικόλας "Μαμά λατέυω τα δέντα..μεγάλα και μικά!!!"...και του σπιτιού είναι μόλις 2,40!!! χοχοχο!!!

26 σχόλια:

  1. Νομίζω οτι είναι το πιό όμορφο δέντρο που έχω δεί τελευταία!!!! Μ' αρέσει πάααρα πολύ το στύλ του και όλα τα στολίδια μέχρι και η βάση που χρησιμοποίησες! Μπράβο! Και του χρόνου στο μαγαζί σας και περιμένουμε να δούμε και του σπιτιού!!
    Καλές γιορτές να έχετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω κι εγω με τη Μαίρη, είναι το πιο ωραίο δέντρο που έχω δει φετος!
    Τα λινατσενια στολίδια ένα κι ένα, οι μπάλες τέλειες άλλα τα δεντρακια με τους κόκους του καφε είναι Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά!
    Καλές γιορτες να έχετε, και πάλι σ'ευχαριστούμε για τις σωτήριες οδηγίες της προηγούμενης ανάρτησης!
    Φιλιά, αν θες πέρνα κι από μένα, έχω κι εγω δωράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλειο το δέντρο σας!!!!!Η λινάτσα είναι πολύ ωραίο υλικό και την χρησιμοποιήσαμε φέτος κι εμείς!!Περιμένουμε και το μεγάλο δέντρο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στολισατε!!πανεμορφο δεντρακι Νικακι μου!!πολυ οικολογια ρε παιδι μου!!:-) και του χρονου!! και εισαι η σωτηρας μου!μολις ανεβασα ανετα ενα σωρο φωτογραφιες στο μπλογκ μου που δεν μπορουσα πιο πριν!!σε αγαπωωωωω!!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα συγχαρητήριά μου για τις υπέροχες μπάλες που έφτιαξες και για όλη την δουλειά που έριξες!!!! Μπράβο σου! Και του χρόνου να είστε γεροί!! Callie by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νίκη το δέντρο σας έγινε πολύ όμορφο!...τα στολίδια σας μοναδικά! Μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λινατσα, αγαπημένο ή μάλλον λατρεμένο υλικό. Και του χρόνου να είστε καλά και να στολίσετε πανέμορφα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάρα πολύ όμορφο το αποτέλεσμα! Τα έφτιαξες με πολύ γούστο όλα!
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ !!!!!!!!!!!!!και του χρονου με υγεια!!!!!!!!!!!!!!!!!και καλο μηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολυ ομορφο το δεντρο σου και του χρονου!!!Τελικα το θεμα δεν ειναι στα υλικα αλλα στην φαντασια και το μερακι!!!Ευχαριστω πολυ για τις κατατοπιστικες οδηγιες σου σχετικα με τις φωτογραφιες ....Ειχα ηδη προβλημα και ηρθε η αναρτηση σου στην καταλληλη στιγμη!!!!Να σαι καλα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ όμορφο το δεντράκι σας και με πολύ γούστο και μεράκι φτιαγμένο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπέροχο δέντρο, υπέροχα όλα τα στολίδια, πρωτότυπα, μοναδικά!!!! Αρκετή δουλίτσα αλλά εξαιρετικό το αποτέλεσμα!!! Και του χρόνου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αν καει η σιλικονη!!!καθε φορα καιγομαι χαχαχαχα τεσπα το δεντρο σου φοβερο!!!! το ιδιο κ τα στολιδια σου..εισαι χρυσοχερα!!χιλια μπραβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το πόσο ζήλεψα το δέντρο σου (με την καλή έννοια) δεν μπορείς να καταλάβεις!!! Μάλλον για να καταλάβεις ξεποδαριάστικα στην Αθήνα για να βρώ λινάτσα και άλλα μπιχλιμπίδια για να φτιάξω και εγώ!!! Μπάλες να σου πω ότι βρήκα στο Max stores 4τμχ των 7,5cm κρατήσου....1,30ευρώ!!! Δυστυχώς είχε μόνο ένα σετ αλλά θα κοιτάξω και jumbo και θα σου πώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγώ βρε κορίτσια έχω φάει όλο το κόσμο να βρω διαφανες μπάλες για να τις βάψω με ακρυλικά χρώματα , πουθενα ούτε jumbo ,ούτε Max όποιος βρει ας με ενημερώσει φιλιά

      Διαγραφή
  15. έτοιμο το δενδράκι έγινε αναρτηση μαζί με τους υπέροχους βοηθούς σου σας φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πανέμορφο το δεντράκι! Πολύ όμορφη η ιδέα η λινάτσα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπράβο βρε Άντρια, είσαι φοβερή! Έχεις κάνει ένα χώρο τόσο σπιτικό, τόσο ζεστό και τόσο καλόγουστο.... Το δέντρο σου είναι καταπληκτικό! Και όλος ο χώρος τόσο ατμοσφαιρικός, που δεν νομίζω να μπορεί να σας συναγωνιστεί κανείς!!!!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μικρή μου φίλη τα δημιουργείς όλα με πολύ αγάπη και μεράκι δημιουργείς πάντα μία ζεστή η δροσερή (ανάλογα με την εποχή) ατμόσφαιρα στο σπιτικό σου Με συγκινεί πολύ αυτό! Πολλά φιλάκια και πολλή αγάπη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. επανέρχομαι!!!Η προηγούμενη ανάρτηση ήρθε την κατάλληλη στιγμή..Είσαι υπέροχη σε όλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κοριτσάκι μου, δεν μπορούσες να δημιουργήσεις πιο όμορφα και ξεχωριστά στολίδια για μία τόσο ρουστίκ περίπτωση...!!! Καλό μήνα, χρόνια πολλά στο Νικόλα και καλή συνέχεια στις έξυπνες δημιουργίες σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλως σε βρηκα. Να χαιρεσαι τον Νικολα σου. Πολυ ομορφο το δεντρακι και η προηγουμενη αναρτηση εξαιρετικα χρησιμη. Φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολυ ομορφα τα στολιδια!!!Χρονια πολλα σε σενα και το παιδακι σου!Φιλια Αναστασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλώς σε βρήκα! Είμαι λάτρης της λινάτσας και θα συμφωνήσω ότι είναι το πιο ωραίο δέντρο με τα ωραιότερα στολίδια . Πολύ ξεχωριστά! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!ΕΓΙΝΕ ΦΟΒΕΡΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ!!ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΣΤΟΛΊΔΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή