31 Αυγ 2014

Βήμα-βήμα πινιάτα χελωνονιντζάκι

        Τα Χελωνονιντζάκια είναι μια φανταστική ομάδα τεσσάρων μεταλλαγμένων χελωνών, οι οποίες προπονούνται από έναν ανθρωπόμορφοαρουραίο, τον Δάσκαλο Σπλίντερ, στην ιαπωνική πολεμική τέχνη ninjutsuΚατά την διάρκεια της κορύφωσης της δημοτικότητάς τους, στα τέλη της δεκαετίας του '80 και αρχές της δεκαετίας του '90, απέκτησαν μεγάλη επιτυχία και δόξα. Τα τέσσερα χελωνονιντζάκια πήραν τα ονόματά τους από τέσσερις διάσημους καλλιτέχνες της ΑναγέννησηςΛεονάρντο ντα ΒίντσιΜιχαήλ Άγγελο (Ιταλικά: Μικελάντζελο), Ραφαήλ και Ντονατέλο (πηγή wikipedia)

       Αυτοί οι περίεργοι τύποι με την αστείρευτη όρεξη για πίτσα έχουν γίνει ένα από τα αγαπημένα κινούμενα σχέδια του Νικόλα, του Γιώργου, του Φάνη και πάει λέγοντας φίλων του Νικόλα.... Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά ότι στις απόκριες ξεφύτρωναν από παντού πράσινα χελωνάκια και ότι σήμερα ήμασταν καλεσμένοι στο δεύτερο πάρτι με θέμα τι άλλο;;;; Τα χελωνονιντζάκια!!!!

      Σαν κάθε crafter μάνα που σέβεται τον εαυτό της και τους φίλους του παιδιού της (!) δε θα μπορούσα να πάω στα πάρτι χωρίς την πινιάτα μου! Έτσι έκανα σε μόλις δυο εβδομάδες δύο πινιάτες χελωνονιντζάκια!

    Η πρώτη ήταν για το πάρτι του φίλου μας του Γιωργάκη, που μαζί δεν κάνουμε και χώρια (κυριολεκτικά) δεν μπορούμε!




      Μόλις είχα γυρίσει από τις διακοπές και δεν είχα αρκετό χρόνο στη διάθεση μου για μελετήσω την κατασκευή της (ούτε η γέφυρα του Καλατράβα να ήταν). Με τον κλασσικό τρόπο, που θα βρείτε εδώ κάλυψα ένα μπαλόνι με τρεις στρώσεις εφημερίδας. Το έβαψα με πράσινη δαχτυλομπογιά και στη συνέχεια κόλλησα γύρω του γκοφρέ χαρτί. Η μάσκα, τα μάτια, η μύτη και το στόμα είναι από χαρτόνι. Την συγκεκριμένη πινιάτα την σκάσανε τα παιδιά με τον κλασσικό τρόπο, δηλαδή με ένα κοντάρι από σκούπα.
    Θεωρώ ότι ήταν μεγάλη επιτυχία αφού ο Γιωργάκης άρχισε να κλαίει μόλις έσπασε και δε σταμάτησε παρά μόνο όταν του υποσχέθηκα ότι θα του φτιάξω άλλες πέντε!!!!!!!!!!!!. 

      Μια εβδομάδα αργότερα ήρθε η πρόσκληση για το πάρτι του Φάνη! Ρώτησα τη μαμά του τι θέμα έχει η τούρτα και όταν μου είπε ότι είναι τα χελωνονιντζάκια (αν και αντιστάθηκα) αποφάσισα να φτιάξω ακόμα μια, λίγο πιο μελετημένη αυτή τη φορά. Αυτή τη φορά έφτιαξα μια pull string πινιάτα και ενδείκνυται για μικρά παιδάκια και εσωτερικούς χώρους. Στη βάση της πινιάτας στερεώνονται σχοινιά (κάποια από τα οποία ανοίγουν την πορτούλα της πινιάτας και κάποια είναι απλά διακοσμητικά). H πινιάτα κρέμεται και τα παιδάκια τραβάνε τυχαία κάποιο κορδόνι μέχρι να βρουν αυτό που ανοίγει την πόρτα.


1. Φούσκωσα δυο μπαλόνια, το ένα μικρότερο από το άλλο. Τα κάλυψα με  τρεις στρώσεις ψηφοδελτίων που είχαν περισσέψει από τις προηγούμενες εκλογές (ας φανούν και κάπου χρήσιμα). Αν τα παιδάκια είναι κάτω των 4 ετών  καλό θα ήταν οι στρώσεις από χαρτί να είναι δυο.
2. Έκοψα με ένα ψαλίδι (αλλά και ο χαρτοκόπτης κάνει μια χαρά για αυτήν την δουλειά) το πάνω μέρος από τα μπαλόνια και τα τοποθέτησα το ένα πάνω στο άλλο ώστε να εφαρμόσουν καλά. Τα κόλλησα μεταξύ τους με χαρτοταινία.
3. Κάλυψα την χαρτοταινία με χαρτί και την άφησα να στεγνώσει.
4. Έκοψα το κάτω μέρος της πινιάτας στο σχήμα μιας πόρτας για να βάλω  τα γλυκά και τις καραμέλες. Στο εσωτερικό μέρος της πόρτας έδεσα τα σχοινιά που θα τραβούσαν τα παιδιά για να σκιστεί η πινιάτα. Κόλλησα την πόρτα με χαρτοταινία, την οποία επίσης κάλυψα με χαρτί.
5. Στο πάνω μέρος της πινιάτας έκανα δυο τρυπούλες και πέρασα σκοινί για να μπορέσει να κρεμαστεί. Καλό θα είναι οι τρύπες να γίνουν πριν κολληθούν τα μπαλόνια μεταξύ τους.
6. Έβαψα την πινιάτα με πράσινη δαχτυλομπογιά, έδεσα μπλε γκοφρέ χαρτί για μαντήλι και ζωγράφισα τα  μάτια τη μύτη και το στόμα. 

 


Ο Λεονάρντο είναι τσατισμένος γιατί αντί για πίτσα έφαγε ένα σωρό καραμέλες και σοκοφρετούλες χελωνονιντζάκια (ναι, ναι υπάρχουν και τέτοιες σοκοφρέτες)!


Στο πίνακα μου στο Pinterest θα βρείτε εύκολες και φθηνές λύσεις διακόσμησης  για ένα πάρτι με θέμα τα χελωνονιτζάκια!
Καλή Κυριακή να έχετε!

6 σχόλια:

  1. Λατρεύω τα Χελωνονιτζάκια!! Είναι φοβερά!! Όσο για την πινιάτα,καταπληκτική!! Πολλά μπράβο!Ευχαριστούμε για τις οδηγίες! Καλή συνέχεια εύχομαι! Πολλά φιλούθκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι φοβερά!.Καλό μήνα με υγεία και αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είσαι απίστευτη!!!!!!
    Έχεις γίνει εξπέρ στις πινιάτες!
    Θα χρειαστώ του χρόνου μια και θα ακολουθησω τις οδηγίες σου!!!!!
    Πολλά φιλια στα χελωνονιντζάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αγαπημένη μου πινιατού! σίγουρα στα μελλοντικά μας παρτάκια θα ακολουθήσω τις οδηγίες σου! φαντάζομαι χαρά τα παιδιά.. και σενα βλέποντας τα.. πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή